Članci

Record Store Day u Čumiću / subota, 22. april

paralel2017 web

I ovog proleća, pridružujemo se proslavi svetskog dana prodavnica ploča.

 
Nakon prošlogodošnje kolekcionarske fešte na Cvetnom trgu, ovog aprila, u subotu, 22.4, subkulturu tražimo i nalazimo je u samom centru grada, u Čumićevom sokačetu, alternativnom centru malih i nezavisnih radnji i kreativaca.
Prodavnica ploča, Mascom Store, koja je registrovana i na zvaničnoj RSD listi, biće u centru celodnevnih muzičkih dešavanja, a pridružuju joj se autentična radnja orijentalnih začina Spice Up, galerija Nešović Art, kao i nekolicina nezavisnih kreatora iz Belgrade Design District-a.

Kao što se i očekuje, proslavu ljubavi prema kolekcionarstvu, će obeležiti velika berza ploča od 12 do 20 časova.
Uz berzu, program RSD-a u Čumiću, u podne, otvoriće nastup dečijeg DFhora, nakon toga, u 13 časova uslediće koncertna promocija novog albuma Bojane Vunturišević "Daljine", koji izdaje Mascom etiketa.

Od 13.30č za gramofonom nam se pridružuju poznate ličnosti, sa svojim muzičkim izborom, i to sve do 19 časova, kada se selimo u Nešović Fine Arts galeriju, na otvaranje izložbe rok fotografije, Aleksandra Zeca.

Takođe, deo programa, od 14 do 15.30 časova, biće i muzička radionica za mlade, koju vodi Tamara Ristić Kezz.

Ovoj vinilnoj proslavi, pridružuje se i Belgrade Design District, kao i komšijska radnja začina Spice Up, koja će na trg u Čumiću, izneti svoje đakonije i biti na usluzi posetiocima koji će moći da saznaju najzanimljivije priče o začinima i njihovoj upotrebi u svakodnevnoj kuhinji.

Satnica događaja:

 

  • 12-19 časova, velika berza ploča

+

  • 12.00 - Otvaranje uz nastup dečijeg DFhora koji peva obrade domaćih rok pesama
  • 13.00 - Koncetna promocija novog albuma Bojane Vunturišević "Daljine"
  • 13.30 - Muzički znalci i ljubitelji ploča, na gramofonu puštaju svoje vinile-favorite, sve do 19 časova: Vlada Džet, Moma Rajin, Miki Panjković, Kezz, Ognjenka Lakićević...
  • 14.00 - Muzička radionica za decu Tamare Ristić Kezz
  • 19.00 - Izložba rok fotografija Aleksandra Zeca u Nešović Art Gallery


Vidimo se u Čumiću!

p.s.
Obratite pažnju na red vožnje, jer se istog dana dešava i Beogradski maraton.