Record Store Day u Čumiću - subota, 23. april

Paralel Record Store Day Cumic 2022 0001 
Napokon, nakon dvogodišnje pauze, vreme je za novi, a tradicionalni, veliki Record Store Day u Čumiću. 
U subotu, 23. aprila, kad (skoro) ceo svet obeležava praznik vinila i malih nezavisnih prodavnica ploča, tu ćemo biti i mi, uz Mascom Store specijalizovanu radnju, berzu vinila i poznate ličnosti koje puštaju ploče, a posetioce očekuje i:
živi nastup sastava Gift, zatim i akustični set Srđana Gojkovića Gileta, kao i AKTUELNA svetska specijalna Record Store Day izdanja na vinilu, koja baš tog dana stižu u samu radnju - Mascom Store.
 Paralel Record Store Day Cumic 2022 0002
Dok je ovogodišnja Record Store Day ambasadorka na globalnom nivou - američka kantautorka Tejlor Svift (Taylor Swift), naš ambasador je Srđan Gojković Gile, i to iz (najmanje) dva neposredna i sveža razloga, a to su novi albumi u izdanju Mascom Records-a: Gile - Muzika za film, TV i muzej i Električni orgazam - Živo i akustično, što su ujedno i specijalna RSD izdanja za 2022. 
Gile će ovim povodom i akustično odsvirati nekoliko pesama za posetioce dešavanja u Čumiću
Paralel Record Store Day Cumic 2022 0003
U okviru već tradicionalnog programa Poznati puštaju ploče, ugostićemo brojne poznate ličnosti, koje će uživo zavrteti svoj omiljeni vinil i pričati o ljubavi prema muzici i prvim albumima, a među njima će ove godine biti i Aca Seltik, Nemanja Kojot, Igor Kordej, Jana Adamović, Inspektor Blaža i još puno zanimljivih imena.
 Paralel Record Store Day Cumic 2022 0004
Kolekcionari ploča iz cele Srbije, od Niša, Kruševca, preko Kragujevca i Novog Sada, doneće na berzu vinila na otvorenom svoja najbolja izdanja.
Ova velika i zabavna muzička svetkovina odvijaće se na centralnom platou u prizemlju Čumićevog sokačeta, ispred radnje Mascom Store; program počinje u podne i traje do 20 časova, a svi sadržaji su potpuno besplatni i otvoreni za sve zainteresovane posetioce, muzičke i pop kulturne zaljubljenike.
Pratite fb event www.facebook.com

Facebook

fb radionica 2015 web

Dom Omladine Beograda