Paralelne vizije u bašti KC Grada

paralelne vizije u basti KC grad 001 
Festival muzičkog filma na otvorenom, u omiljenoj bašti - KC Grada, na besplatnim projekcijama, donosi pred našu publiku nekoliko omiljenih naslova - igrani, dokumemtarni, kratki film, s prethodnih izdanja Paralelnih vizija.
 
Uz sve preporučene mere zaštite, projekcije će se odvijati nedeljom i to - 6, 13. i 20. septembra, a biće praćene muzičkim programom nakon filma.
 
Program po danima i satima
 
Nedelja, 6.9.
 
paralelne vizije u basti KC grad 002
 
19.30č SPIKE ISLAND (igrani; muzika Stone Roses), 105 minuta
Nežan i topao film o odrastanju grupe momaka iz Mančestera koji bi da postanu rok zvezde i u tu svrhu kuju plan da lično uruče demo trake svojim idolima, grupi The Stone Roses, na čiji predstojeći, a danas tretiran kao antologijski, koncert na ostrvu Spajk se spremaju da pođu.
 
21.15č Paralel-ov muzički čas
 
 
Nedelja, 13.9.
 
paralelne vizije u basti KC grad 003
 
19č CAVERN CLUB (The Cavern Club: The Beat Goes On, UK), 70 minuta
Dokumentarni film o čuvenom liverpulskom klubu u kom su Bitlsi svirali 292 puta.
"Ovaj film vodi gledaoce na turbulentnu vožnju kroz život čuvenog liverpulskog kluba Kavern, mesta gde je stvoren muzički identitet Bitlsa. Broj prvoklasnih muzičara koji se popeo na njegovu binu zvuči kao popis velikana popularne muzike, dok film sadrži intervjue sa mnogobrojnim zvezdama koje su krasile podrumsku binu tokom godina."
+ "Paul Is Dead", kratki film, 15 minuta
 
20.45č Muzički izbor Dragana Jeličića, člana žirija Festivala muzičkog filma
 
 
Nedelja, 20.9.
 
paralelne vizije u basti KC grad 004
 
19č NORTHERN SOUL, igrani, Velika Britanija, 102 minuta - živopisna priča o plesnim zaluđenicima smeštena na sever Velike Britanije, 70ih godina.
 
"Autentična, inspirativna priča o dva prijatelja kojima se 1974. otvaraju novi horizonti kada otkriju soul muziku američkih crnaca. Nezadovoljni perspektivom u malom gradu i radom u fabrici, dva momka sanjaju da odu u SAD i otkriju muzičke raritete koji će im pomoći da postanu najbolji di-džejevi. Putovanje će ih prinuditi da iskuse rivalitet, nasilje i drogu, i dovešće njihovo prijateljstvo pod veliki znak pitanja."
 
21č DJ program
 

Ulaz na sve programe je besplatan.

Facebook

fb radionica 2015 web

Dom Omladine Beograda