Subota, 19.02. - 20.30č // kratki film - Vožnja s Lenonom (Driving John Lennon)

Dzon lenon 0001Režija: Vito Brancato
Scenario: Vito Brancato
Uloge: Max Helm, Alex Pappas, Grace Toriello, Mario Ramirez
Žanr: kratki/drama
Trajanje: 12 minuta
Zemlja: SAD
Jezik: engleski
Godina: 2017.

Dana 27. avgusta 1965. godine uveče Elvis Prisli i Džon Lenon otišli su da se provozaju Nikada nije otkriveno o čemu su razgovarali... Do sada!
Godina je 1965. Vrhunac je 'bitlmanije', četvorka je na svojoj drugoj američkoj turneji, koja ruši sve rekorde. Uprkos trudu koji je trajao čitavu godinu, momci iz Liverpula još uvek nisu uspeli da sretnu svog idola Elvisa Prislija. Baš su se ove večeri zvezde i čitav univerzum savršeno složili da spoje dve najveće ličnosti u istoriji roka, prvi i poslednji put.
Sve se desilo te večeri u Elvisovoj kalifornijskoj rezidenciji na Bel Eru: spontani džem sešn, svađa 'Pukovnika' Parkera i Brajana Epstajna (Brian Epstein), obožavalac Bitlsa, tinejdžer, uspeo je da zavara obezbeđenje i postane tajni svedok istorije, a došlo je, naravno, i do neminovnog sukoba dva ega, starog i novog kralja.

Prisli je pozvao Lenona da se provozaju i porazgovaraju nasamo kako bi izgladili razlike. Nikada se nije saznalo o čemu su pričali. „Slušanje muzike Elvisa i Bitlsa prava je radost i za stare i za mlade, jer njihova muzika nikada nije zastarela i popularna je i danas kao i kada je prvi put izvedena na bini. Mogu da diskutujem o montaži, scenografiji, rekvizitima, dokumentarnim insertima, ali dovoljno je samo reći da je jedina mana ovog filma što se prerano završava." – Southern Shorts Awards

Vito Brankato započinje televizijsku karijeru na neobičan način, u burnom svetu profesionalnog rvanja. Vito je probio led na televiziji ranih devedesetih kao montažer/scenarista/reditelj/producent i istovremeno opaka zvezda Toni „The Razor" DiVito u programu Chicago Championship Wrestling na Sportschannel-u. Posle četiri godine emitovanja, Vito je preneo svoj živopisni lik iz
ringa u polučasovnu komediju The Razor, koja je postala hit u Čikagu. Uspeh komedije doveo je do niza nezavisnih filmova i videa, među kojima je i kratka drama Blackstone rađena za PBS.

 

Facebook

fb radionica 2015 web

Dom Omladine Beograda